Ik wil switchen

Je wilt switchen van baan of werkveld maar je weet nog niet goed wat je wilt. Of je hebt nog niet de juiste ervaring op je CV om te kunnen solliciteren in de sector zorg en welzijn. Wij helpen je graag op weg!

Ontdek

Oriëntatie is de sleutel tot een succesvolle carrièreswitch. Weet jij waar je aan begint?

Vacatures

Indien je niet de juiste papieren hebt om een functie te vervullen, zijn er opleidingsvacatures die werken en leren in de praktijk combineren.

Ervaar

Een kijkje in de praktijk is dé manier om meer te weten te komen over leren en werken in zorg en welzijn.

Van energie geven naar energie krijgen

Je baan opzeggen terwijl je nog niets anders hebt. Roy Kleijberg (41 jaar) deed het. Omdat hij wist dat hij een andere richting in wilde. Van een commerciële baan naar werk in de zorg waar hij mensen een mooie dag kan geven. En vooral: waar hijzelf energie van krijgt. Na een korte zoektocht heeft hij die gevonden. “Ik heb er ongelofelijk veel zin in.”

Zo’n jaar geleden kwam Roy thuis te zitten met mentale klachten. “Ik was manager van de binnendienst bij een installateur van zonnepanelen. Je kunt zeggen: ik gaf mensen energie, maar het werk trok alle energie uit me weg. Het zette me aan het denken: wie ben ik, wat wil ik? Ik wil iets voor mensen betekenen, ze een goed gevoel bezorgen.” Langzaam knapte hij op en ging hij in een re-integratietraject weer aan het werk vanuit huis. “Maar ik zag me niet terugkeren in mijn oude baan.”

Contact

Overtuigt of gewoon benieuwd wat jij te bieden hebt in de zorg?
Laat je naam en email achter en wij nemen contact met je op.